Vloeregalisatie

Door de vloer te egaliseren, wordt deze vlak en daardoor geschikt voor het leggen van een nieuwe vloerbedekking. Een egale ondervloer is namelijk de basis voor een volmaakt eindresultaat. Als de ondergrond niet goed is ge√ęgaliseerd, en dus niet vlak is, dan is bijna elke oneffenheid te zien bij vele soorten vloerbedekking zoals vinyl, marmoleum, laminaat, pvc en zelfs bij tapijt. Tegels komen niet mooi vlak en gelijkmatig te liggen als er in de ondervloer een knik zit. Vloerbedekking kan gaan scheuren en slijt bovendien snel. Een egale ondergrond bij parket en houten vloeren is tevens van groot belang. Het is daarom absoluut aan te raden om de vloer eerst te egaliseren.

Vloeregalisatie door Leewika

Het egaliseren van een vloer is een zeer secuur werkje. Dit kunt u zelf doen, maar u kunt dit ook uitbesteden aan de vakmensen van Leewika die hier dagelijks mee bezig zijn. Vrijwel iedere ondergrond kunnen wij egaliseren. Vloeregalisatie voor een houten of marmoleum vloer verlangt een andere voorbehandeling dan een vloer van pvc. Daarom informeren wij altijd van te voren welke vloerbedekking toegepast gaat worden. Daarnaast is ook de belasting van belang. Of het gaat om een vloer waar dagelijks rolstoelen overheen rijden of dat het gaat om een keukenvloer, maakt degelijk veel verschil met betrekking tot het egaliseren. Afhankelijk van het type vloerbedekking en het gebruik stellen wij vast wat nodig is, zodat u erop kunt vertrouwen dat uw vloer op de juiste manier wordt ge√ęgaliseerd.

De voordelen van egaliseren:

Er komt heel wat kijken om het egaliseren van een vloer op de juiste manier uit te voeren. Nog even de voordelen van vloeregalisatie onder elkaar.

  • Egalisatie geeft bij het bekleden van de vloer het beste resultaat
  • Eventuele vochtproblemen worden opgelost
  • De levensduur van de bekleding wordt verlengd door het egaliseren van de ondergrond

Kom ook eens over de vloer bij Leewika en ontdek de vele mogelijkheden!